Sprzet agd w kuchni

Prowadząc restaurację kuchnia winna być wyposażona w pełną część profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy ale w sporej dawce od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

turbovac

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo wtedy jest elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W niskich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku albo drewna, dzięki której można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt innego sposobie, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Przydaje się i szczególnie w małych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezmiernie wytrzymałym sprzętem o doskonałej klasy, która cechuje się i prostą obsługą. Sprzęt ten oznacza się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której zsuwa się poszatkowana kapusta. Szczególnie istotną akcją są noże wykonane ze byliśmy nierdzewnej, które mogą proponować przez duży odcinek czasu. Szatkownica może stanowić wyposażona na żądanie w pozostałe pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W współzależności z potrzeb można i zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają pomysł na rodzaj cięcia - potrafią wówczas istnieć lekkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest jedynie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.